Uutiset

KaMan pisteputki jatkuu – Yleisö sai vastinetta koko rahalla

 

Kankaanpää Areenalla nähtiin torstaina odotetusti erittäin tiukka ja jännittävä ottelu Kankaanpään Mailan ja Kiteen Pallon välillä. Sarjataulukosta lähekkäin löytyvät joukkueet tarjosivat kauniissa kesäsäässä viihdettä yleisölle koko rahan edestä, kun ratkaisu nähtiin vasta kotiutuslyöntikilpailussa. Vierailijat veivät voiton mukanaan luvuin 1-2k (0-2, 3-0, 1-1, 1-2).

KaMa rakenteli avaussisävuorossa ajolähdön yhdellä palolla, muttei onnistunut tilanteitaan hyödyntämään. Vierailijat sen sijaan saivat ajolähdön kahdella palolla, kun kaksi jokeria oli jäljellä. Kankaanpääläisille hyvinkin tuttu Sami Mikkolanaho iski vieraat johtoon mallikkaalla tappikumuralla. Tämän jälkeen joukkueilta nähtiin hyviä ulkopelisuorituksia ja sisäpelissä oli hankalampaa.

 – Tämä on Rantakentän, Kitron ja Vetelin Räyringin jälkeen heti paras kenttä pelata. Olen onnellinen meidän kaikkien puolesta eilisen jälkeen, kun voitettiin tänään. Pelasimme hyvää ulkopeliä, mutta sisäpeli oli heikkoa. Itseltäni tämä oli ehkä ensimmäinen hyvä peli tälle kaudelle. Ja onhan tätä kautta jo pelattu aika pitkä pätkä, joten jo oli aikakin, iloitsi vieraiden ykköspalkinnon napannut Mikkolanaho, joka tuntuu olevan aina Kankaanpää Areenalla kovassa vireessä.

Vieraat lisäsivät johtoaan kolmannen tasoittavalla jälleen Mikkolanahon toimesta, kun kumuramallinen isku kolmossaumaan valui koppareille saakka. KaMa rakenteli viimeisessä sisävuorossaan palottoman ajolähdön, muttei onnistunut kuparistaan rikkomaan. Lähimpänä juoksujen tekoa oli Miikka Riikonen, jonka merkkaamattomasta tappikumurasta Teemu Utunen paloi kotipesän kynnykselle. Näin avausjakso merkattiin vierailijoille 0-2.

 – Eihän siitä oikein mitään tullut. Ensimmäinen jakso alkoi pyöriä heti huonosti, kun jäi lyöntijärjestys huonoon kohtaan eikä se sitten oikein oijennut missään kohtaa eikä saatu oikein mitään aikaiseksi, manasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala lehdistötilaisuudessa.

Toisenlaiset olivat tunnelmat vieraiden puolella.

 –  Päällimmäisenä tunteena on onnellisuus, että pystyimme eilisen sekasorron jälkeen tuomaan tänään kaikki kentälle. Kaikki varmasti jättivät kaikkensa kentälle, hekin, jotka eivät välttämättä niin onnistuneetkaan. Kaikki olivat ihan täysillä mukana tänään ja silloin yleensä voitetaan, jutteli silminnähdenkin onnellinen Mikkolanaho.

Toinen jakso ensimmäisen vastakohta

Toisen jakson alkajaisiksi KaMa torjui Mikkolanahon lähentelyn viimeisen lyöjän kolmostilanteessa. Sisällä sen sijaan alkoi tapahtumaan hyviä asioita. Ketsuppipullon avasi ehkä hieman yllättäväkin nimi, kun Henri Pulkkinen pomputti ensin Lauri Vierimaan kolmoselle. Toisella oli pelinjohtaja Mika Kulmalalla yllätysmerkki päällä ja Pulkkisen tarkka keskipomppu siirsi KaMan johtoon. KaMa rakenteli tähän perään kakkoskärjestä ajolähdön, josta Miikka Riikonen lisäsi johtoa takakentän suosiollisella avustuksella ja Arttu Vilander puolestaan viimeisen lyönnin täydellisellä keskikumuralla.

 – Ei tietenkään kovin hyvät mietteet päällimmäisenä, kun hävittiin. Todella uninen alku meiltä tuohon ensimmäiselle jaksolle ja sisäpeli oli todella tukkoista. Ulkopeli kyllä antoi taas mahdollisuuden voittaa ensimmäinen jakso, mutta ei saatu sitä. Sitten tuli hyvä petraus toiselle jaksolle ja siitä voitto, mutta ei saatu tuosta sitä yhtä pinnaa taisteltua vielä pois, perkasi ottelun antia puolestaan KaMan ykköspalkinnon napannut ja hienon ottelun jälleen pelannut Antti Kortteenperä.

IMG 2278

Komeita paloja napsinut ja ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi valittu Teemu Utunen tuulettaa. Kuva: Juha Levonen

Vieraat rakensivat seuraavalla sisävuorolla yhden palon ajolähdön, mutta Perttu Olli teki loistavan ulkopelisuorituksen ja palon Sami Partasen näpistä. KaMa torjui myös Mikkolanahon ja Miika Timosen yritykset, ja otti kuskin paikan itselleen. Tämän jälkeen KaMa sai kahden palon takatilanteita, joista ei juoksuja syntynyt. Kiteen sisäpeli sen sijaan sakkasi ja alhosta täydellisen teki KaMan lukkari Henri Itävalo, kun viimeisessä vuorossa Partaselle syntyneessä ajolähdössä hän otti yllättävällä heitolla kärpäsen kakkospesältä. Perään tullut vaihtolyönti oli heikko ja KaMa pääsi juhlimaan 3-0 jaksovoittoa.

 – Ensimmäisellä jaksolla KaMa ei saanut juoksuakaan ja Eskelinen pelasi kauden parhaan jaksonsa. Me olemme antaneet hirveän määrän juoksuja, mutta tänään KaMa sai yhdessä vuorossa kolme juoksua ja sitten superissa yhden. Nyt oli sellaista ulkopeliä, mitä on haettu. Siihen olen todella tyytyväinen, jakeli vieraiden pelinjohtaja Petri Tuuva kehuja joukkueensa ulkopelille sekä lukkarilleen Jesse Eskeliselle.

 – Tänään oli meidän keulalla vähän huonompi päivä, mikä verotti meidän sisäpelitehoja, mutta tällä kertaa tuli puolustusvoitto. Nyt on sellaisissa karkeloissa ja aikamoisessa sirkuksessa oltu, että nyt oli hyvä, että tuli rauhallinen ulkopeli. Se antaa uskoa tulevaan, hän päätti viitaten Kiteen eiliseen Koskenkorva-peliin, jossa KoU mätti kiteeläisten kentästä peräti neljä kunnaria.

Jännitettävää riitti viimeiseen suoritukseen saakka

Supervuoroparin aloittavalla Kitee rakensi yhden palon ajolähdön, josta Partasen ärsyttävän tarkka kumura kakkospuolelle vei vieraat johtoon. Tasoittavallaan KaMa rakenteli yhden palon ajolähdön. Riikosen pussari ei tuottanut tulosta, mutta seuraavana vuoroon tullut Jouni Mäki nousi kotiyleisön sankariksi kotiutettuaan Joona Anttilan vapaalla tappikumuralla.

 – Yksi hyvä vuoro oli sisällä, mutta muuten oli tosi huonoa. Raskaita aikoja ja nyt pitää löytää vain energiaa, jotta nämä jatkuvat tappiot joskus kääntyisivät voitoiksi. Täytyy vain uskoa omaan hommaan. Ei nytkään kaukana oltu, mutta edelleen kokeneet miehet tulivat ja löivät pallot väliin silloin, kun ne piti lyödä ja voitto Kiteelle, harmitteli Kulmala viime aikojen tiukkoja tappioiksi kääntyneitä otteluita. 

Kotiutuslyöntikilpailussa kokemus oli valttia. Kiteen juoksut löivät aloittavalla vuorolla tutut nimet Partanen sekä Mikkolanaho. Jälkimmäisen ratkaisu aiheutti pientä parranpärinää, kun Arttu Vilander pääsi hyvin käsiksi Mikkolanahon vapaaseen tappikumuraan, ja kotijoukkue yleisöineen ehti tuulettaa jo paloa. KaMa avasi tasoittavalla hyvin, kun heti ensimmäisessä parissa Kari Kellokosken tappikumura kotiutti Lauri Vierimaan. Ottelu päättyi vieraiden koppari Lassi Vasaraisen hienoon ulkopelisuoritukseen, kun hän viimeisessä parissa teki upean polttosuorituksen Mäen vapaasta tappikumurasta.

 – Tärkeisiin ja ratkaiseviin paikkoihin, kun päästäisiin painostamaan, niin tulee merkkivirheitä ja kaikennäköistä. Ei vaan olla siinä mukana ihan niin kuin pitäisi olla. Ne on vaan aika tylyjä sitten, kun niitä tulee tuollaisiin pelin ratkaisuhetkiin. Mutta sitten se on sitä ja silloin ei ansaita voittoa, päätti "Kume" vanhaan viisauteen.

KaMan pisteputki venyi kuitenkin jo mukavasti neljän ottelun mittaiseksi. Seuraava mahdollisuus pistesarakkeen kartuttamiseen tulee jo sunnuntaina, kun KaMa matkaa Raaheen Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Seuraava kotiottelu on vuorossa ensi torstaina, kun PattU saapuu puolestaan Kankaanpäähän. Liput otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoon!

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK