KaMa joutui toteamaan PattUn niukasti paremmakseen

Kankaanpään Mailan kausi jatkui Raahessa Pattijoen Urheilijoita vastaan. Tiukka ottelu tarjosi jälleen paljon jännitettävää, mutta lopulta KaMa joutui toteamaan isännät niukasti paremmaksi 1-0 (6-3, 1-1). Joukkueet kohtaavat uudelleen jo torstaina, kun PattU saapuu vierailulle Kankaanpää Areenalle.

KaMa avasi ottelun mukavasti, kun avaussisävuorossa viimeisenä lyöjänä vuoroon tullut Miikka Riikonen siirteli ensimmäisellään kokoonpanoon loukkaantumisen jäljiltä palanneen Manu Haukkalan kolmoselle ja kotiin toisellaan. Isäntien vastine tuli kuitenkin heti tasoittavalla. Kakkostilanteessa lyömään tullut Jan Hankala puhkaisi kentän kunnarin arvoisesti kakkosluukusta. Seuraavana vuoroon tullut Sami Haapakoski iski samaan rakoon vieden isännät nopeasti 4-1 johtoon.

– Peli kulki todella huonosti. Joka pelissä oli, niin näki, ettemme saaneet oikein mitään aikaan ja jumalaton määrä virheitä. Alkuun vielä aika tyrmäys. Siinä oli hyvä maski etenijältä, kun palaili laittomalta takaisin suoraan kiinniottajan edestä, ja siitä kaksi ja sitten heti perään toiset kaksi. Se oli ensimmäinen jakso jo aika pitkälle sitten siinä, manasi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala lehdistötilaisuudessa.

KaMan ykköspalkinnon napannut Riikonen onnistui toistamiseen toisessa sisävuorossa, kun tällä kertaa kotiin pinkoi Perttu Olli. KaMan kirin tynkä suli kuitenkin viimeistään kolmannen tasoittavalla, kun PattU sai kaksi juoksua kahdella eri harhaheitolla. Jakson päätösluvut 6-3 iski neljännen aloittavalla Olli, kun hän kotiutti Antti Korttenperän ykköskolmostilanteessa ennen kolmatta paloa.

– Ykköspalkinto ei nyt oikein lohduta. Ensimmäisellä jaksolla kävi pari lyöntiä, joilla vastustaja sai juoksuja, ja itse tössittiin sitten vielä huolella loput. Toisella jaksolla ei saatu sisällä tilannetta juuri ollenkaan. Ja sitten kun saatiin, niin tössittiin siitä pari paloa jotenkin tai kopitettiin tilanne. Kyllä tämä nyt itse omalla pelillä hoidettiin näin, harmitteli myös Riikonen KaMan virhesumaa.

KaMa siirtyi johtoon toisellakin jaksolla Kari Kellokosken kotiutettua Lauri Vierimaan ensimmäisen tasoittavalla. PattU painosti jakson edetessä, mutta KaMa sai pidettyä kotiuttajajokeri Juuso Keski-Koukkarin aisoissa. Lopulta neljännen aloittavalla kotijoukkueen ykköspalkittu Sami Haapakoski puhkaisi kentän kolmosluukusta yhden juoksun arvoisesti. Sisäpelinsä kanssa toisella jaksolla tapellut KaMa ei saanut enää kunnon rynnistystä tasoittavallaan päälle. Näin jakso tasattiin 1-1 ja yksi piste jaettiin niin sanotusti liitolle.

– Toisella jaksolla ei saatu oikein edes tilannetta. Kyllä me aina keksimme keinot, jollei jotakin tehdä, että tulee niitä omia juttuja. Ja kyllä sitten, kun tarvittiin pinnaa vastustajalle, niin aika komea veto tuli siinäkin. Pari kertaa molemmilta reunoilta helähti niin ettei siinä paljoa jakoja ollut. Meiltä ei löytynyt sellaisia vetoja tänään, myönsi Kulmala kokeneen isäntäjoukkueen rutiinin vieraita paremmaksi.

Mahdollisuus revanssiin tulee jo torstaina, kun PattU saapuu vierailulle Kankaanpää Areenalle kello 18 alkavaan otteluun. Otteluisäntä Satakunnan Osuuskauppa tarjoaa S-etukortilla lipuista neljän euron alennuksen. Loppuviikon toisessa kotiottelussa saadaan vielä lauantaina vieraaksi Joni Rytkösen edustama hallitseva Suomen mestari Sotkamon Jymy. Tervetuloa kannustamaan KaMa voittoihin! Liput otteluihin myy Tiketti.