Uutiset

Mansen tähtisikermän vuoro yrittää KaMan kotipisteputken katkaisua


Viime syksyn siirtomarkkinoilla kohahduttanut Manse PP saapuu Kankaanpää Areenalle kauan odotettuun paikalliskohtaamiseen. Neljässä peräkkäisessä kotiottelussa pisteille yltänyt KaMa hakee makeaa voittoa ja tärkeitä pisteitä Mansen tähtisikermästä, josta ehkäpä mielenkiintoisimpina tuikkivat KaMa-kasvatit Topias Lilja ja Henri Puputti.

Viime kaudeksi Superpesikseen noussut Manse PP kohahdutti viime syksyn siirtomarkkinoilla, kun se vaihtoi puolet joukkueestaan. Hankintojen joukossa oli nimekkäitä pelureita ja vuoden pesäpalloilijoitakin. KaMakaan ei välttynyt Mansen kalastelulta, kun Topias Lilja ja Mikko Pauna vaihtoivat sinioranssit asut punamustiin. Pahiten kuitenkin kärsi Joensuun Maila, josta Manseen vaihtoivat Juha Puhtimäki, Simo Vainikainen ja Lauri Kivinen. Muita nimekkäitä hankintoja olivat mm. kaksinkertaiset vuoden pesäpalloilijat Tuomas Jussila sekä KaMa-kasvatti Henri Puputti.

Mansen rellestys siirtomarkkinoilla jatkunee jälleen tulevana syksynä, kun ainakin Vimpelin Vedon Perttu Ruuskan on uutisoitu siirtyvän Tampereelle ensi kaudeksi. Tämä onkin tehnyt Mansesta nopeasti Superpesiksen pahan pojan, jonka päänahka on haluttua kauraa. Matti Iivarisen luotsaama Manse PP on kuitenkin pystynyt vastaamaan ulkopuolisiin paineisiin, ja löytyykin sarjataulukon kolmannelta sijalta. Toki nimilistaa tutkiessa monet saattoivat odottaa tamperelaisilta vielä enemmänkin. Iivariselle on kuitenkin annettava tunnustusta, että hän on saanut lukuisat tähdet pelaamaan joukkueena voittavaa pesäpalloa.

 – Isoin juttu näissä kahdessa tulevassa Manse-pelissä on saada parannettua ja kehitettyä sitä omaa peliä. Paikka paikoin olemme pystyneet esittämään hyvääkin peliä, mutta isot ja helpot virheet ovat syöneet omaa peliämme silti pirusti. Niistä pitäisi päästä hiljalleen eroon, jotta pystyisimme pelaamaan paremmin ja laadukkaammin, kertoi KaMan pelinjohtaja Mika Kulmala oman katseensa olevan Mansen tähtisikermää enemmän omassa joukkueessa.

Manse PP:n on erottanut kärkikaksikosta Vimpelin Vedosta ja Kouvolan Pallonlyöjistä ulkopeli ja tasaisuus. Vaikka ulkopeli onkin ollut Superpesiksen mittapuulla parempaa keskitasoa, ovat yksittäiset virheet maksaneet joukkueelle tärkeitä pisteitä ratkaisevissa paikoissa, mikä laskee pistekeskiarvoa verrattuna edellä mainittuun kaksikkoon. Myös sisäpeli on yskähdellyt yksittäisillä pisteitä maksaneilla jaksoilla, mutta toimiessaan tuo koneisto on ollut yksi sarjan vaarallisimmista ja pärjännyt juoksukilvoitteluissa kelle vain. Viimeksi sunnuntaina Mansen jalkoihin jäi ViVe, joka on ainoa Mansea enemmän juoksuja lyönyt joukkue.

Mansen pelinjohtajana nousujuhlia toissa kaudella viettänyt Kulmala suhtautuu silti luottaen oman joukkueensa ulkopeliin.

 – Ulkopelissä meillä homma on ollut ok ja tasaisesti tietyllä tasolla, vaikka toki siinäkin on edelleen parannettavaa. Ulkopelissä kuitenkin näkyy, että olemme joutuneet alkukaudella panostamaan siihen enemmän paukkuja ja harjoitusaikaa kuin sisäpeliin.

Jo aiemmin mainitut nimet löytyvät odotetusti Mansen henkilökohtaisten tilastojen kärkipäästä. Esimerkiksi KaMa-kasvatti Topias Lilja johtaa joukkueen tuotujen tilastoa ja Tuomas Jussila kärkilyöntitilastoa. Viime kaudelta jatkaneista pelaajista Juha Niemi johtaa lyötyjen tilastoa, Timo Torppa on tuoduissa toisena ja Juuso Myllyniemi kärkilyönneissä kolmantena, vaikka on joutunut jättämään muutaman pelin välistä. Manse onkin pystynyt pelaamaan laajasti kahdella kärjellä, mistä kertoo sekin, että tilastojen kärkipaikoilla keikkuvat Lilja ja Myllyniemi ovat paikoin pelanneet joukkueen kakkoskärjessä.

IMG 4112

Manu Haukkala (kuvassa) palaa kokoonpanoon SoJy-ottelussa loukkaantuneen Arttu Vilanderin tilalle. Kotiyleisön ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan kovakätisen kopparin puutteesta - sen osoitti kesken toisen jakson taakse vaihdettu ja loistavasti pelannut Perttu Olli. Kuva: Juha Levonen

KaMan hyvin sujunut ulkopeli onkin jälleen aivan uuden haasteen edessä tiistain kohtaamisessa. Toki viime viikkojen kuumat helteet ovat vaatineet veronsa ja koronakauden tiivis pelitahti antaa mahdollisuudet isoihinkin yllätyksiin, kuten lauantainen SoJy-ottelu antoi osviittaa. Ja tilastojen valossa Manse ja SoJy ovat hyvinkin lähellä toisiaan, sillä 14 ottelun jälkeen Manse on tehnyt neljä juoksua enemmän ja päästänyt yhden vähemmän. Kaiken kaikkiaan ottelusta voi odottaa hyvinkin samanlaista kuin lauantain väännöstä. Jännittäviä hetkiä ja yllättäviä käänteitä on siis luvassa tiistainakin. Sillä erotuksella, että Manse herättää pelaajistonsa ja sijaintinsa puolesta varmasti enemmän tunteita.

 – Sisäpelin osalta olemme välillä notkahdelleet jopa taaksekinpäin. En odota, että tekisimme tilanteita ja juoksuja kuin liukuhihnalta, mutta meidän pitäisi silti pyrkiä siihen, että pääsisimme yrittämään kotiutuksia maksimimäärät. Sisällä pitäisi siis päästä virheistä eroon ja saada vähennettyä niitä omia töpeksintöjä. Sisäpelikin on meillä siellä kyllä tuloillaan, mutta vielä pitäisi laittaa vastustaja tekemään ne palot eikä tehdä niitä itse, luetteli Kulmala KaMan parannuskohteita, jotta tiistain ottelusta saataisiin kotiyleisöä ilahduttava tulos.

Kankaanpää Areenalla voikin odottaa tiistaina olevan kiukaan kuumana ja yleisön tarkenevan, vaikka hivenen viileämpää säätä onkin luvattu viime aikaisen hellejakson jälkeen. KaMa lähtee otteluun jatkamaan maukasta neljän ottelun mittaista kotiotteluiden pisteputkeaan. Lisäpisteiden myötä eroa saataisiin revittyä lisää sarjan hännille, ja taas toisaalta asemat paranisivat kohti sarjan keskikastia ja pudotuspelipaikkaa.

 – Jaksovoittoa kerrallaan lähdetään hakemaan. Toinenkin jakso kun saataisiin voitettua, niin se olisi jo hyvä, asetti "Kume" varovaisen tavoitteen pisteputken jatkamisesta tähänkin otteluun.

Unohtaa ei myöskään sovi, että KaMan otteluohjelman ensimmäinen puolikas on ollut erittäin kova, ja pisteitä on odotettavissa enemmän toiselta puolikkaalta. Perjantain jälkeen KaMalla ei nimittäin ole jäljellä enää yhtäkään ottelua sarjan kärkinelikkoa vastaan, vaikka kausi on hädin tuskin yli puolivälin.

 – Näiden Manse-pelien jälkeen olisi sitten Vimpelit, Sotkamot, Manset sekä Kouvolat pelattu, ja kaksi Joensuuta olisi enää vain jäljellä. Nuo olivat ennakoissa ne viisi kovaa, joiden ennakoitiin olevan sarjan kärkipäässä pienessä karussa muista. Jatkossa päästään pelaamaan enemmän niitä keskikastin joukkueita vastaan. Siksikin on nyt tärkeää saada näissä Manse-peleissä omaa peliä kuntoon, jotta olemme valmiina sitten tärkeään runkosarjan loppupuolikkaaseen.

Kankaanpää Areenalla siis luvassa tiistaina kello 18 alkaen kuumaakin kuumempi paikallisvääntö, kun Tampereen Manse PP:n tähtisikermä yrittää päättää KaMan kotipisteputken. Tätä pesisiloittelua ei todellakaan kannata jättää välistä. Nappaa lippusi Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMa makeaan voittoon – Tervetuloa!

 -MK


219222398 216548213809194 7225644618774041164 n-3