Uutiset

Jatkaako KaMa voittoputkeaan sarjajumbon kustannuksella?

 

Porin Itä-Länsi -viikonloppu on lusittu, ja on aika palata jälleen sorvin ääreen. KaMa sai tiiviin kauden keskelle täyttä luksusta olevan viikon tauon peleistä. Viime tiistaina KaMa nappasi toisen peräkkäisen voittonsa ja kauden toisen kolmen pisteen voittonsa Imatran Pallo-Veikoista. Tiistaina Kankaanpää Areenalle vierailulle saapuu Teemu Rouhiaisen edustama sarjajumbo Haminan Palloilijat.

 – Pari päivää vedettiin IPV-ottelun jälkeen lajia, loppuviikosta fysiikkaa ja sunnuntaina huilattiin, niin pääsi matkamiehet ja muut käymään kotona. Oli hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan, vaikka siinä pari miestä olikin pelaamassa Porissa. Maanantaina taas treenattiin, että ollaan valmiita Haminan kohtaamiseen, kertoi pelinjohtaja Mika Kulmala joukkueen kuulumisia harvinaiselta viikon tauolta peleistä.

Haminan Palloilijoiden joukkue asetettiin heinäkuun loppupuolella koronakaranteeniin, jonka myötä se menetti neljä runkosarjaotteluaan. HP palasi kuitenkin ryminällä tauoltaan, kun se nappasi sunnuntaina Itä-Länsi -tauon jälkeisessä ensimmäisessä pelissään 1-2 vierasvoiton Imatran Pallo-Veikoista kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Voitto oli sarjajumboksi asemoituneen haminalaislauman kauden toinen.

HP yritti kääntää kautensa suuntaa heinäkuun alussa vaihtamalla pelinjohtajaa. Seuran Superpesikseen nostanut Juho Kaikko sai väistyä värikkään Petri Pulliaisen tieltä. Tämä ei kuitenkaan ole joukkuetta auttanut ja se onkin saanut keskittyä jo muutaman viikon ajan putoamiskarsintaan, jossa se tulee kohtaamaan Superpesiksen toiseksi viimeiseksi sijoittuneen joukkueen. Tällä hetkellä tuolta paikalta löytyy Siilinjärven Pesis.

 – Sieltä tulee vastaan sarjatilannettaan parempi vastustaja. Heillä on hyvä joukkue, jonka sisäpeli erityisesti on hyvää. Kärjessä on sarjan parhaita etenijöitä sekä hyviä vaihtajia ja kotiuttajia riittää kahteenkin putkeen. Ulkopelissä heillä on ehkä olleet ne suuremmat ongelmat, mikä selittää sarjasijoitusta ja pistesaldoa. Sisällä kuitenkin vaarallinen joukkue, ja kun peli kulkee, niin se todellakin kulkee ja lyövät vain lisää kaasua, analysoi Kulmala tiistaista vastustajaa.

Haminalaisten kausi on ollut läpeensä vaikea niin sisällä kuin ulkonakin. Vaikka sarjataso on osoittautumassa liian kovaksi, löytyy HP:n riveistä silti yksi kauden komeetoista, kun joukkueen oma kasvatti Henri Heikkilä on purkanut ykkösvaihtotilannetta Superpesiksen toiseksi kovimmalla prosentilla. Edeltä löytyy ainoastaan viime kauden vuoden pesäpalloilija SoJyn Niko Korhonen. Haminan kärki on muutenkin toiminut viime kierroksilla hienosti, kun KaMasta muutaman kauden takaa tuttu Teemu Rouhiainen on mennyt Heikkilän eteen kentälle totutun kovilla prosenteilla.

 – Hamina lyö paljon pomppua ja siihen pitäisi päästä kiinni. Toki jos vettä tulee kuin aisaa, niin silloin ei välttämättä ole edes pomppukeli. Muutoin heitä vastaan toimivat samat asiat kuin kaikkia muitakin joukkueita vastaan. Meillä lähtee ulkopelistä kaikki liikkeelle ja siellä on oltava hyvä. Jos se ei onnistu, niin silloin on aina vaikeampaa, näki "Kume".

HP:n kotiutustilastoa johtaa lyöjäjokeri Kimmo Lukkari tehoilla 1+27. Tulitukea on antanut numerolla pelaava Otso Mäkelä tehoin 3+16. Viime kauden akillesjänneleikkauksestaan toipunut ja KPL:stä kotiin palannut Sasu Toikka on kantanut suurta vastuuta sisäpelissä, mutta ei ole pystynyt vielä viime kausilta tuttuihin tehoihinsa, kuten ei myöskään vielä pari kautta sitten Superpesiksen kärkilyöntitilaston kärkipaikoilla majaillut Juha Toikka. Ulkopelin alakuloa kuitenkin helpottanee tolppalukkarina tunnetun Matias Hangasmaan paluu kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä.

 – Etenijöiden määrä heillä on myös hieman rajallinen, joten jos tiettyjä kavereita saataisiin pidettyä kentältä poissa, niin se helpottaisi paljon ulkopeliä. Mutta sitten taas jos tässä ei onnistuta, niin heillä kyllä pomputtajia ja lyöjämiehiä riittää saattelemaan näitä eteenpäin. Ulkona pitää olla tässä ottelussa hyvä ja onnistua.

IMG 3399

Näin riehakkaisiin tunnelmiin päättyi edellinen kotiottelu IPV:tä vastaan. Samaa tavoitellaan tiistaina Haminaa vastaan tuosta ottelusta tutulla kokoonpanolla. Kuva: Juha Levonen

Yllätysvalmiiksi joukkueeksi povatun HP:n kokenut kaarti ei olekaan pystynyt kannattelemaan joukkuetta, ja joukkueen onnistujat löytyvät pitkälti joukkueen nuoremmasta ja tuntemattomammasta ryhmästä. Tämä tekeekin Haminasta yllätysvalmiin joukkueen ja syksyn otteluissa varmasti vaarallisen vastustajan, mikäli kovana hengenluojana tunnettu pelinjohtaja Pulliainen saa sytytettyä joukkueen kokeneemmankin kaartin. Esimakua saatiin jo sunnuntain komeassa IPV-voitossa.

KaMa porskuttaa tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa sekä kolmen ottelun pisteputkessa. Useita niukkoja tappioita tällä kaudella kokenut joukkue on oppinut hiljalleen kääntämään tiukat jaksot itsellensä sekä puolustamaan johtoasemaansa tiukoissa paikoissa. Tämä lupaa hyvää loppukautta ajatellen, jossa kaikki on vielä mahdollista sekä joukkueen omissa käsissä. Väheksyä ei myöskään sovi Jouni Itävalon paluun merkitystä joukkueelle varsinkaan henkisesti, vaikka paluuottelussaan IPV:tä vastaan Jouni osoitti pelitaitojenkin olevan yhä tallella.

 – Ei tässä loppukauteen mitään virallisia tavoitteita olla asetettu. Ollaan yritetty keskittyä peli peliltä oman pelin parantamiseen ja tiukkojen pelien voittamiseen. Mitään pistetavoitteita ei olla asetettu, sillä niitä kyllä tulee siinä tapauksessa, jos hyvin pelataan. Se pelien voittaminen kun pitää hoitaa ihan itse ja harvoin siihen vastustajalta apuja saa, kertoi Kume joukkueen loppukauden tavoitteista.

KaMan otteita ja nuoren joukkueen kehityskaarta on ollut hieno seurata läpi kauden. Haastavasti käynnistyneen kauden alkupuoliskalla ulkopeli saatiin nopeasti voittoja mahdollistavaan formuun. Sisäpelin tasaisuuden kanssa on ollut pitempään tekemistä, vaikkakin kärki Lauri Vierimaa on ollut huimassa vedossa koko kesän. Viime kierroksilla palaset ovat kuitenkin alkaneet loksahdella kohdilleen ja kotiutusosastolla Miikka Riikosen takaa on alkanut löytyä laajuutta, mikä on silminnähden vapauttanut ja nostanut Riikosen itsensäkin tehoja.

Runkosarjaa on jäljellä enää vain neljännes eli seitsemän ottelun ja kolmen kotiottelun verran. KaMa on jättänyt Haminan kauas taakseen ja alkanut irtautua myös kauden vahvasti aloittaneen SiiPen puristuksesta. Viime kierrosten hyvien otteiden myötä Koskenkorvan Urheilijoiden selkä on alkanut tulla taulukossa vauhdilla vastaan ja KaMalla onkin hieno mahdollisuus jo huomisessa ottelussa nousta pois karsijan paikalta ilmajokisten ohi. Tämä vaatisi toista peräkkäistä kolmen pisteen voittoa, mutta viime kierrosten otteisiin peilattuna tähän on täysi mahdollisuus. Ja kun ketsuppipullo on auki, nähtäväksi jää, kuinka korkealle hyvä vire vielä kantaakaan.

 – Meillä on mahdollisuudet vielä minne vain, jos peli kulkee. Sen verran on vielä pelejä jäljellä, että mikään ei ole vielä liian kaukana. Lisäksi pahimmat vastustajat on jo kohdattu, joten kaikista loppupeleistä on täydet mahdollisuudet ottaa pisteitä. Toki se vaatii huippuonnistumista, kun pahoja vieraspelejä ja vastustajia on vielä jäljellä. Kaikki otetaan vastaan mitä tulee, mutta meille tärkeitä etappeja tietysti on sijoitukset 12:n joukkoon ja kolmen joukkueen jättäminen taa. Sekin olisi loppukaudelta hyvä suoritus, naulasi Kulmala.

Kankaanpään Maila vastaan Haminan Palloilijat Kankaanpää Areenalla tiistaina kello 18. Luvassa jälleen tiukka vääntö erittäin tärkeistä pisteistä ja viimeisiä mahdollisuuksia nähdä KaMan nuori ja lupaava joukkue livenä kuluvalla kaudella. Nappaa siis lippusi otteluun Tiketistä, ja saavu kannustamaan KaMa kolmanteen peräkkäiseen voittonsa! Tervetuloa!

 -MK


221503681 232559705541378 5433794113028206049 n