Uutiset

Otteluennakko: Kankaanpään Maila - Koskenkorvan Urheilijat


Koskenkorvan Urheilijat saapuu vierailemaan TH-Kumi Areenalle ja päättämään KaMan härkäviikon. Peli on Mailalle jo neljäs seitsemän päivän sisään. Niin kutsutun “välisarjan” ottelu alkaa kello 18.

Sarjatilanne: Kotijoukkue Mailalla on 14 pelatun ottelun jälkeen kasassa 15 pistettä, mikä oikeuttaa sarjassa sijalle 10. Vierailija Koskenkorva on sen sijaan kivunnut sarjassa jo 5:nneksi, kun se on 15 ottelusta saalistanut 23 pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 2 voittoa, 1 tappio, 4 pistettä. Koskenkorvan Urheilijat: 2 voittoa, 1 tappio, 5 pistettä.

Kauden kohtaamiset: 8.6. KaMa – KoU 1-2 (4-2, 1-5, 0-0, 0-2)

25.6. KoU – KaMa 1-2 (2-3, 11-1, 0-0, 1-2)

Ennakkoasetelmat: Miesten Superpesiksessä on meneillään härkäviikot, kun juhannustauon jälkeen ryhdyttiin pelaamaan niin kutsuttua välisarjaa, joka korvasi vanhat paikallislohkot. Välisarjassa joukkueille on jaettu neljä vastustajaa maantieteellisin ja ennakkosijoituksellisin perustein. KaMa kohtaa omassa välisarjassaan Koskenkorvan, Kouvolan, Alajärven sekä Seinäjoen ylimääräisen kerran sekä kotona että vieraissa, normaalin kaksinkertaisen sarjan lisäksi. Otteluruuhka onkin merkittävä, kun kumpainenkin joukkue pelaa viikon sisään jo neljännen ottelunsa.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila on esiintynyt juhannustauon pirteästi. Joukkue voitti heti tauon jälkeen vierailemaan saapuvan Koskenkorvan vieraissa kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Seuraavana päivänä kotiottelussa kohdattiin Kouvolan Pallonlyöjät, ja heikohkon ottelun jälkeen pisteet matkasivat Kouvolaan. KaMa otti kuitenkin makean revanssin parin päivän päästä Kouvolassa lukemin 0-1 jopa alkukaudestakin totuttua nuoremmalla joukkueella.

Vierailija Koskenkorvan Urheilijat on kivunnut Superpesiksen tasaisessa keskiryhmässä kuin varkain jo sijalle viisi. Matkaa pudotuspeliviivan alapuolelle on kuitenkin vain kolme pistettä, joten nuo asetelmat pitääkseen joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä. Joukkue onkin esiintynyt pirteästi, kun se voitti kahdesti peräkkäin rakkaan paikallisvastustajansa Seinäjoen JymyJussit. KaMastakin tuttu Tomi Niskanen on piiskannut nuoren joukkueensa hyvään vireeseen.

Kokoonpanot: Kotijoukkue KaMa pelasi edellisen ottelun Kouvolassa nuorehkolla joukkueella. Otteluruuhkan vuoksi pelaajia kierrätetään, jotta kuormitusta saadaan jaettua useammalle pelaajalle. Kouvolan reissulta poissa kokoonpanosta olivatkin lyöjäjokeri Petteri Kortelainen sekä sieppari Erno Painilainen. Heitä tuurasivat menestyksekkäästi etenijäjokeri Elias Lilja sekä ensimmäisen Superpesis-ottelunsa yhdeksikössä pelannut Eemeli Vanhatalo. Mika Ihanamäki jatkoi edelleen jokerina. Onkin mielenkiintoista nähdä, muutetaanko tätä Kouvolassa nähtyä voitokasta kokoonpanoa tähän otteluun.

Koskenkorvan peliryhmittymä on ollut melko kiinteä ottelusta toiseen. Edellisestä JymyJussit ottelusta sivussa oli kuitenkin numerolla 2 pelannut Juuso Myllyniemi. Häntä korvaamassa ulkona oli kokenut Janne Rauhala. Varusmiespalvelustaan suorittava Roni Vartama on pelannut Ykköspesistä Manse PP:n riveissä. Nähtäväksi jää, nähdäänkö Kankaanpäässä kaikki Koskenkorvan ex-KaMat, eli Henri Itävalo, Jouni Koskela, Jere Dahlström sekä Toni Marjamäki pelinjohtaja Tomi Niskasen lisäksi. Tässä KoUn viimeisimmän ottelun kokoonpano.

Taisteluparit: Joukkueiden molemmat aiemmat kohtaamiset ovat edenneet kotiutuslyöntikilpailuun, josta voittajana on poistunut molemmilla kerroilla vierasjoukkue. Nähtäväksi jää onnistuuko jompi kumpi pelinjohtajista, Jukka Karttusesta tai Tomi Niskasesta, virittämään joukkueensa rikkomaan tuon orastavan kaavan.

Jere Dahlström vs. Mailan ulkopeli. Edellisessä ottelussa Koskenkorvalla Dahlström löi peräti kuusi juoksua. Nyt ex-lyöjäkuningas olisi tärkeää saada kiinni, jotta Maila ei joutuisi liian pitkälle takamatkalle. Sanansa sanottavana on varmasti myös KaMan lyöntitykki Miro Marttisella sekä viisi juoksua Kouvolassa lyöneellä Jukka Lankisella tähän taisteluun.

Ottelun ratkaisee: Kuntopohja sekä ulkopeli. Ulkopeli tulikin käsiteltyä jo edellisessä kappaleessa. Molemmat joukkueet rakentavat vahvasti tilanteita – ottelu ratkeaakin pitkälti kotiuttajien onnistumisiin sekä ulkopelin pitävyyteen. Uuden aspektin tuo myös joukkueiden kestävyyspohja – neljä peliä viikon sisään matkusteluineen ja valmistavine harjoituksineen on tiukka rupeama mille tahansa joukkueelle missä tahansa lajissa. Paljon ratkeaakin tiistaina myös joukkueiden talviharjoittelussa rakentamaan kunto- ja kestävyysominaisuuksiin.

Tule kannustamaan KaMa voittoon pataljoonasta entisiä KaMalaisia sekä pitämään tärkeät pisteet Kankaanpäässä!