Uutiset

KaMan runkosarja päätökseen Koskenkorvalla

 

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistö matkaa tiistaina Ilmajoelle Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi kauden viimeiseen runkosarjaotteluun. Ottelussa meinasi olla suuret panokset, mutta edellisten ottelukierrosten tulokset varmistivat sen, että panosta ei ottelussa enää kummallekaan joukkueelle ole. Ottelu Koskenkorvalla alkaa kello 17:30.

KoU ja KaMa tulevat sijoittumaan kauden 2021 Superpesiksessä peräkkäisille sijoille 12 ja 13. Puhtaalla 2-0 voitolla KaMalla on vielä mahdollisuus nousta tasapisteisiin ja tasapistekeskiarvoon KoUn kanssa, mutta sijoituksiin tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta. Tämä johtuu siitä, että pisteiden ollessa tasan otetaan tutkintaan joukkueiden kauden voitot, jotka ovat tällä hetkellä KoUn hyväksi 8-6.

 – Tässä on nyt vedetty vähän happea, kun panos lähti huomisesta ottelusta. Aika kovaa settiä vedetty nyt viimeiset viikot, niin pieni huili tähän kohtaan tekee ihan hyvää. Tänään oli vähän omia huoltavia ja palauttavia ja huomenna lähdetään sitten Koskenkorvalle aamutreenien ja palaverin kautta, kertoi KaMan kokeneempaan kaartiin kuuluva Henri Pulkkinen joukkueen valmistautumisesta runkosarjan päätösotteluun.

Jossittelua voi aina harrastaa, ja mikäli KaMa olisi voittanut Tahkon puhtaasti 2-0, tai Koskenkorva ei olisi hakenut Kempeleeltä yllättävää 1-2 vierasvoittoa, tai mikäli kauden aikana mikä tahansa muu ottelu olisi pienentänyt joukkueiden välistä pistesuhdetta, olisi tiistaina panoksena ollut paikka karsinnoissa. Nyt panosten osalta päätöskierroksen ottelu vähän lässähti, mutta tiedossa on silti varmasti hieno ja jännittävä pesäpallonäytelmä molempien joukkueiden hakiessa runkosarjalleen voittavaa lopetusta.

 – Tämä on meille tärkeä ottelu. Pyritään nyt luomaan positiivista ja hyvää virettä karsintoihin, kun tässä on tulossa aika pitkä tauko peleistä ja viimeinen mahdollisuus kehittää omaa peliä. Tietysti huominen pitää kuitenkin pelata riskit minimoiden ja antaa niille happea, joilla jotain vaivoja on, vaikkakin täysiä voitosta lähdetäänkin pelaamaan, totesi Pulkkinen, joka terveiden kirjoista ja kokoonpanosta huomisessa ottelussa löytyy.

KaMan ja KoUn kaudet noudattelivat hyvinkin samanlaista polkua, mistä kertookin tasainen pistekertymä. Kauden viideltä kärkijoukkueelta KaMa napsi enemmän pisteitä luvuin 3-1, mutta KoU onnistui olemaan tehokkaampi sarjan keskikastin ja häntäpään joukkueita vastaan napaten ratkaisevat kaksi voittoa KaMaa enemmän. Eron selittänee hivenen laajemmaksi osoittautunut kotiutusosasto, sillä ennen kauden viimeistä ottelua päästettyjen juoksujen ero on Koskenkorvan hyväksi vain viiden juoksun verran, mutta tehdyissä juoksuissa ero kasvaa jo 24:ään.

 – KoUlla on vähän samanlainen homma, että viimeinen ottelu eikä panosta, joten vähän on arvoitus millaisella systeemillä tulevat otteluun. Hekin varmasti haluavat pelata hyvän viimeisen pelin ja voittaa, joten mistään läpsyttelystä ei tule olemaan kyse, tiesi "Bule" kertoa.

Koskenkorvan kauden valopilkkuja ovat KaMa-kasvatti ja hienon kauden kotiuttajajokerina pelannut Petteri Kortelainen sekä Itä-Länsi -tason pelaajaksi asti kehittynyt vaihtaja-linjapelaaja Aku Kettunen. Kauden päätöstä kohti kuljettaessa KoU on kärsinyt paljon loukkaantumisista, kun sivussa viime viikkoina ovat olleet kotiuttajatähti Jere Dahlström sekä lukkari Juho Hakomäki. Vajaaksi kausi jää myös hienon kauden pelanneilta ja KaMaakin edustaneilta Juuso Vuorenmäeltä ja Otto Kauppiselta.

IMG 3856

Vaihtajajokerina pelannut Henri Pulkkinen on KaMan sisäisen kärkilyöntitilaston kolmantena 107 kärkilyönnillään. Vaihtoja kolmospesälle noista on 76, joka on Superpesiksen neljänneksi korkein luku. Kuva: Juha Levonen

 – Ihan kohtuullisesti ja tasaisesti on oma peli tällä kaudella kulkenut eikä kauheita droppeja ole tullut. Ajat kuitenkin muuttuvat ja vähän erityylistä superi nykyään on kuin esimerkiksi joitakin kausia sitten. Mitään yllätyksiä ei kuitenkaan ole tullut vastaan, vaan tyytyväinen voin olla omaan suorittamiseen. Tasaisuus on varmasti ollut oma vahvuuteni tällä kaudella, jutteli Pulkkinen omasta kaudestaan.

KaMan rajusti viime kaudesta uudistuneen joukkueen kauden alku oli hankala, kunnes kauden edetessä ulkopeli alkoi asettua uomiinsa. Hiljalleen kauden edetessä myös sisäpeli alkoi osoittaa vaarallisuuttaan, mutta lopulta useat niukat tappiot, jotka eivät tahtoneet kääntyä voitoiksi, jättivät niukan eron Koskenkorvaan. Siinä missä KoU jatkaa varmasti Superpesiksessä kaudella 2022, on KaMalla vielä edessään syyskuun puolella pelattavat karsintapelit Ykköspesiksen välierien voittajista heikompaa vastaan.

 – Vielä ei ole tiedossa kuka sieltä tulee vastaan, mutta haastava vastus luvassa varmasti. Pyritään tässä nyt tulevien viikkojen aikana huolella parantelemaan peliä sekä paikkoja niiden osalta, joilla jotain vaivoja on, ja sitten terävän treenin kautta kehittämään peli sille mallille, että saadaan hyvä päätös tälle kaudelle, kertoi Pulkkinen joukkueen kauden loppusuorasta.

Vaikka KaMa ei pystynytkään varmistamaan suoraan paikkaansa ensi kauden Superpesiksessä, löytyy joukkueesta silti useita onnistujia. Nuoriso-osastosta erityisesti Antti Kortteenperä ja Perttu Olli nousivat joukkueessa suureen rooliin ensimmäisestä täydestä Superpesis-kaudestaan huolimatta. Kokeneemmista pelureista taas Lauri Vierimaa ja Henri Itävalo pystyivät vaikeampien kausien jälkeen nousemaan uudessa ympäristössä entiselle huipputasolleen ja ehkä jopa sen yli. Lisäksi kotiuttaja Miikka Riikosen ja vaihtaja-linjapelaaja Teemu Utusen selvät tasonnostot lämmittävät mieltä.

 – Kokemusta karsinnoista on itselläni - voisi varmaan sanoa että valitettavasti - valitettavankin paljon ja monenlaista on tullut nähtyä. Ne pelit ovat varmasti uusi tilanne osalle nuoresta porukasta, joten me jotka näitä pelejä olemme nähneet, pyrimme henkisellä puolella auttamaan ja tukemaan muita. Yhdessä viedään kunnialla homma loppuun asti, että saadaan positiivinen päätös kaudelle, totesi useampia karsintapelejä urallaan pelannut "Bule", joka tuleekin olemaan tärkeä voimavara ja tuki KaMan nuoremmalle kaartille karsintaotteluissa.

KaMa matkaa siis Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi runkosarjan viimeiseen otteluun, joka alkaa syysaikataulujen mukaisesti kello 17:30. KoUn kausi päättyy runkosarjaan, kun taas KaMan pelit jatkuvat Superpesis-karsinnoissa myöhemmin syyskussa Ykköspesiksen välierien voittajista runkosarjassa heikommin sijoittunutta vastaan.

 -MK