Ykköspesiksen välieräparit selvillä – KaMan karsintavastus joku näistä

Miesten Ykköspesiksen runkosarja lyötiin pakettiin tänään lauantaina. KaMan farmiseura Ikaalisten Tarmo paranteli asemiaan ja nousi viimeisen kierroksen 2-0 kotivoitolla Simon Kiristä yhden sijan saaden putoamiskarsintaan Vähäkyrön Viestiä vastaan kotiedun. Suora säilyminen jäi harmittavasti vain pisteen päähän. KaMan tuleva karsintavastus selviää puolestaan Ykköspesiksen välierien jälkeen.

Ykköspesiksen runkosarjan voitti ex-KaMa Markku Hylkilän luotsaama Oulun Lippo Juniorit. Lippo keräsi runkosarjan aikana pisteitä jokaisesta ottelustaan häviten jatkopalloilla ainoastaan kolmesti. Runkosarjan voitto varmisti myös sen, että KaMa ei voi kohdata Lippoa Superpesis-karsinnassa. Kovasta kaudesta huolimatta voitto ratkesi vasta päätöskierroksella, kun enemmän kolmen pisteen voittoja kauden aikana haalinut Puijon Pesis Kuopiosta pysyi Lipon kannassa loppuun saakka.

Ykköspesiksessä pelataan seuraavaksi välierät, joiden otteluparit ovat Oulun Lippo Juniorit – Kannuksen Ura sekä Puijon Pesis – Jyväskylän Lohi. Mikäli Ura yllättää runkosarjan voittaneen Lipon, on se varmasti KaMan vastus Superpesis-karsinnassa. Lipon voittaessa tulee KaMan vastustaja olemaan PuPe–Lohi -otteluparin voittaja. Sekä Ykköspesiksen välierät että putoamiskarsinta pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, eli otteluparin voittaa kahdella otteluvoitolla.

Superpesis-karsinta pelataan puolestaan paras viidestä -järjestelmällä. Paikan kauden 2022 Superpesikseen saavuttaa siis kolmella voitolla. KaMalla tulee Superpesis-karsinnassa olemaan kotietu. Toisessa Superpesis-karsinnassa kotietu on Ykköspesis-joukkueella. Joukkue tuohon selviää Superpesiksen putoamiskarsinnasta, jossa pelaavat Siilinjärven Pesis ja Haminan Palloilijat. Kahden ottelun jälkeen voitot ovat 1-1. Tuosta ottelusarjasta Superpesis-karsintaan pääsee siis kolmella voitolla. Hävinnyt joukkue putoaa suoraan Ykköspesikseen kaudeksi 2022.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Superpesis-karsinta alkaa Kankaanpäässä keskiviikkona 8.9. kello 17. Tämän jälkeen KaMalla on vierasottelu lauantaina 11.9. ja kotiottelu jälleen sunnuntaina 12.9. Mikäli lisäotteluita tarvitaan, ovat ne seuraavana viikonloppuna 18.9. vieraissa ja 19.9. Kankaanpäässä. Nämä päivämäärät ovat kuitenkin alkuperäisen aikataulun mukaisia, ja näihin saattaa tulla muutoksia vielä esimerkiksi koronapandemian aiheuttamien muutosten myötä.

Sää sekä nopeammin saapuva pimeä aika ovat syksyisin pesäpallo-otteluiden ongelmia. Liitto onkin syksyn jatkopeleihin tiedottanut muutamista muutoksista. Ensin liitto tiedotti, että ensimmäisen jakson venyessä tuomaristolla on mahdollisuus lyhentää tauon pituutta siten, että toinen jakso alkaa aina viimeistään tunnin ja 20 minuuttia ottelun varsinaisen alkamisajan jälkeen. Tauon minimipituus on kuitenkin 5 minuuttia. Tämän jälkeen tiedotettiin syksyn otteluiden tarkemmista alkamisajoista, jotka mahdollistavat otteluiden alkamisajan määrityksen 15 minuutin tarkkuudella.

Ykköspesiksen välierien jälkeen kannattaa siis vielä varmistaa KaMan kotisivuilta tai sosiaalisen median kanavista Superpesis-karsintojen otteluohjelma sekä aikataulut! Ne tullaan päivittämään ja julkaisemaan liiton vahvistuksen jälkeen. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa voittoon Superpesis-karsinnoissa!

Kuva: Juha LevonenIMG 3399