Ei pisteitä Kaakkois-Suomen vieraspeleistä

Kankaanpään Mailan Superpesis-miehistö pelasi menneellä viikolla vieraspelit Kaakkois-Suomessa, kun torstaina KaMa matkasi Kouvolaan ja sunnuntaina puolestaan Imatralle. KaMan hankaluudet vieraspeleissä jatkuivat eikä pistetili noilta reissuilta karttunut kahden 2-0 tappion myötä. Keskiviikkona KaMa kohtaa Sotkamon Jymyn 5 euron kotiottelussa.

KaMalla oli Kouvolassa suuria ongelmia 0-tilanteen purussa ja ottelun 24 palosta peräti 15 tulikin ykköspesälle. Avausjaksolla KaMan peli haki itseään, ja Kouvola puolestaan tehtaili kolme juoksua sekä ensimmäisessä että kolmannessa vuorossa. KaMan ainokaisen iski hyvässä lyöntivireessä viime kierroksilla ollut Miikka Riikonen kolmannen aloittavalla, kun komea tappikumura kotiutti Perttu Ollin.

– Ei kyllä toteutunut mikään ajatus kellään. Todella luokaton ja murheellisen heikko esitys aivan pelin ensimmäisestä suorituksesta viimeiseen asti muutamaa pilkahdusta lukuunottamatta. Todella laiskaa ja aneemista tekemistä vastustajaan verrattuna. Ykkösen täyttö oli todella vaikeaa kaikissa tilanteissa, kun taas kaverin tarvitsi vain laittaa pallo maihin ja kävellä kentälle. Uskomattoman heikkoa oli meidän pelaaminen kautta linjan, antoi pelinjohtaja Mika Kulmala palaa lehdistötilaisuudessa.

KaMan peli ei auennut toisellakaan jaksolla. Kouvola puolestaan iski juoksun toista vuoroa lukuunottamatta jokaisessa sisävuorossaan. Näin ottelu merkattiin kotijoukkueelle 2-0 (6-1, 3-0). KaMan parhaana palkittiin hyvävireinen kapteeni Riikonen, joka keräsi siis yhden lyödyn ja viisi kärkilyöntiä 71% tehoilla. Kakkospalkinnon sai jälleen kerran erinomaisesti kopparin tontilla esiintynyt Arttu Vilander.

– Poissaoloja oli jonkin verran, mutta silti niiden, joiden pitäisi kantaa joukkuetta, pitäisi tehdä sitä joka ilta eikä olla kannettavana. Pakko tästä on pumpata seuraavaan tärkeään peliin, ja itseen pitää mennä nyt ihan jokaisen. Tiedettiin kyllä, että tiukkaan paikkaan tullaan, mutta ei se kyllä näin tiukka ole. Tuollaisella esityksellä tässä ei ole mitään tolkkua. Sen verran pitäisi ryhtiä löytyä, että haastetaan edes jollain tavalla, totesi Kulmala.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus

Myös Imatralla vaikeaa

KaMa lähti Imatran vieraspeliin jo päivää aikaisemmin lauantaina, mutta ottelusta tuli tästä huolimatta hankala. IPV mätti avausjaksolla juoksuja jokaisessa vuoroparissa. KaMalta puolestaan onnistui tuttu parivaljakko, kun Perttu Olli kiisi kotiin Miikka Riikosen kolmosrajanäpyllä kaventaen jakson ensimmäisen tasoittavalla 2-1:een. Toisen aloittavalla isäntien Joona Mäkelä iski kuitenkin kunnarin tyhjään kenttään kakkosjatkeelta ja tämän myötä IPV rynnisti 6-1 jaksovoittoon.

– Imatra pelasi hyvän ottelun. Olihan tämä meiltä heikko peli, mutta paljon on tuloksessa myös heidän hyvyyttään. Emme saaneet heitä keulasta oikein mitenkään kiinni ja aina tuli palotonta ajolähtöä. Hacklin ja kumppanit kyllä lyövät sitten juoksuja, kun tilanteita tulee. Sisällä on vaikeaa ja merkkivirheillä tehdään siitä vielä vaikeampaa, antoi Kulmala tunnustusta isännille hyvästä ottelusta.

– Emme tahdo saada koko joukkueen peliä käyntiin oikein mitenkään päin. Olihan siellä tänään hyviäkin suorituksia, mutta jotta saisimme voittoja, vaatisi se sitä, että kaikki 12 pelaajaa pelaisivat hyvin ulkona ja sisällä, totesi "Kume" hivenen positiivisemmin mielin kuin KPL-ottelun jälkeen.

Tahti ei toisella jaksolla juuri muuttunut. IPV lisäsi kaasua ja iski tässäkin jaksossa juoksuja kaikissa kolmessa sisävuorossaan. Isäntien tähtihetki oli juniori Roope Seppäsen Superpesis-uran ensimmäinen kunnari tyhjään kenttään, kun KaMan ulkokenttä puhkesi takaa kakkospuolelta. KaMan etsikkoaika oli ennen tuota ulkovuoroa kolmannen aloittavalla, kun kotiutusyrityksiä oli useampi. Jouni Mäki kotiuttikin vuorossa kakkospalkitun Perttu Ollin. Jakson loppulukemat 7-2:een kavensi neljännessä vuorossa KaMan ykköspalkittu Antti Kortteenperä.

– Ei saatu kapuloita rattaisiin ulkona vaihtotilanteissa. Tuntui, että koko ajan puolustettiin takatilannetta ja sieltä väkisinkin tulee tällöin jokunen juoksu. Ja kun vielä tehtiin virheitä, niin niitä tulee silloin useampia. Sisällä oli myös vaikeaa, kun ei saatu peräkkäisiä onnistumisia ja huonoja tuli osumia. Kokonaisuutena nihkeää oli, kommentoi kahdeksan kärkilyöntiä ja yhden lyödyn hyvillä 89% tehoilla kerännyt Kortteenperä.