Uutiset

Otteluennakko: Kankaanpään Maila - Seinäjoen JymyJussit

 

Seinäjoen JymyJussit saapuu haastamaan Kankaanpään Mailan TH-Kumi Areenalle tiistaina 8.7. kello 18 alkavassa ottelussa. JymyJussien kokoonpanossa nähtäneen ainakin kankaanpääläisyleisölle tuttu Ilari Siutla. Markku Hylkilän esiintyminen jää vielä kysymysmerkiksi.

Sarjatilanne: Kotijoukkue Kankaanpään Maila löytyy sarjataulokosta sijalta kymmenen, kun 16 ottelua ovat tuottaneet 15 pistettä. Vierailija Seinäjoen JymyJussit on 17 pelaamansa ottelun jälkeen seitsemäntenä kerättyään 23 pistettä.

Viimeisimmät 3 peliä: Kankaanpään Maila: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä. Seinäjoen JymyJussit: 1 voitto, 2 tappiota, 2 pistettä

Kauden kohtaamiset: 3.6. KaMa – JymyJussit 0-2 (0-1, 1-11)

Ennakkoasetelmat: Ottelu kuuluu uusitun Superpesiksen otteluohjelman niin kutsuttuun välisarjaan, joka pelataan juhannuksen jälkeisillä pelikierroksilla. Kuormitus on joukkueilla kasvanut kovaksi, kun joukkueet pelaavat kolmea, jopa neljää, ottelua viikossa. Valitettavasti loukkaantumisilta ja uupumisilta ei ole vältytty, ja Kankaanpäässä nähtäneenkin kaksi väsynyttä ja siipirikkoista joukkuetta.

Kotijoukkue Kankaanpään Maila kärsi Alajärvellä valitettavan 2-0 –tappion, jonka päälle joukkue vielä menetti kesken ottelun Jukka Lankisen kylkivamman vuoksi. Hyvin tähän asti pisteitä napsinutta nuorta yllättäjäjoukkuetta koetellaankin nyt, kun muutamat avainpelaajat kärsivät loukkaantumisista ja uusia ratkaisijoita pitäisi löytyä nuorista kasvateista. Orastava tappioputki olisikin hyvä katkaista varhaisessa vaiheessa, mutta samalla täytyy pitää mielessä pelaajien säästäminen, ja hoitaa vaivat kunnolla pois, jotta pienet vaivat eivät pääse pahenemaan ja katkaisemaan koko kautta.

Seinäjoen JymyJussit katkaisi viime kierroksella kolmen ottelun tappioputkensa makealla 1-2 –vierasvoitolla Pattijoen Urheilijoista. Hyvin syksyn siirtomarkkinoilla myllertänyt JymyJussit onkin valahtanut taistelemaan pudotuspelipaikastaan sarjan tasaisessa keskiryhmässä. Raahesta haettu voitto helpottikin huomattavasti joukkueen tuskaa, ja JymyJussit saapuu Kankaanpäähän hakemaan tärkeitä lisäpisteitä, sillä joukkueen tavoite runkosarjassa on varmasti tähdätty kuuden parhaan joukkoon, jotta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vältettäisiin Sotkamon Jymy sekä Vimpelin Veto.

Kokoonpanot: Kankaanpään Maila menetti Alajärvellä sairastuvalle tärkeän lyöjätykkinsä, Jukka Lankisen. Kun myös Miika Anttila oli vaivojen vuoksi tuossa ottelussa jokeripaidassa, on yhdeksikköön tilausta uusille kotiuttajille. Odotettavaa riittää myös siinä, nähdäänkö lievästä käsivammasta kärsivä Mika Ihanamäki jokeripaidassa vaiko ulkokentällä. Myös Erno Painilaista on säästelty suurissa otteluruuhkissa vaivojensa vuoksi. Tämä Alajärvellä nähty kokoonpano muuttuikin toiselle jaksolle Jukka Lankisen loukkaantumisen vuoksi siten, että numerolla 4 nähtiin Ville-Veikko Olli. Jokerikolmikosta yhdeksikköön nousi Eemeli Vanhatalo numerolle 7. Nähtäväksi jää, kuinka moni vaivoista kärsivä on tiistaina kokoonpanossa ja kuinka moni jokerina. Kysymys myös on, nostaako Lankisen loukkaantuminen Petteri Kortelaisen jälleen kokoonpanoon mukaan.

Vierailija Seinäjoen JymyJussit on saanut miehiä takaisin kokoonpanoon sairastuvalta. Niin Veli-Pekka Yli-Hirvelä, Ilari Siutla kuin Tero Viinamäkikin ovat pelanneet edellisissä otteluissa. Markku Hylkilä sen sijaan on loukkaantuneiden listoilla ja Tuomas Tallbackaa tuskin nähtäneen enää ainakaan JymyJussien paidassa. Nuoria jokeripelaajia, Tuomas Rauniota ja Tero Tyynelää, on kierrätetty jokeripaidassa sekä tarvittaessa ulkokentällä. Nähtäväksi jää, löytyykö viime kerralla Kankaanpäässä huikeassa lyöntivireessä ollut Severi Piispanen tällä kertaa kokoonpanosta. Tässä JymyJussien voitokkaan Raahe-ottelun kokoonpano.

Taistelupari: Jukka Lankisen loukkaantumisen vuoksi uusia ratkaisijoita on löydyttävä joukkueesta. Tässä vaiheessa katseet kääntyvät Miro Marttilaan, jonka ruuti viime otteluissa on ollut hieman märkää. Nyt olisi kuitenkin tärkeää lyödä paremmin kuin vastapuolen kotiuttajajokeri Jukka-Pekka Vainionpää, joka löytyy Superpesiksen lyöjätilaston neljänneltä tilalta 1+46=47 lyödyllä juoksulla 17:ssä ottelussa.

Ottelun ratkaisee: Taisteluilme ja tahtotila. Peliruuhka on pahimmillaan, helteet ovat rantautuneet Suomeen ja pelaajien rasitus kasvaa yhä kovemmaksi. Tässä vaiheessa paljon ratkeaakin joukkueen vireystilassa. Kuinka pelaajat ovat palautuneet sekä kuinka joukkueet ovat pystyneet välttämään loukkaantumiset. Viimeisiä otteluita viedään ennen Itä-Länsi –taukoa, joten vielä tarvitsisi vääntää viimeiset mehut koneesta ulos ja taistella vaikka sitten pelkällä tahdonvoimalla ja pyhällä hengellä. Kumpi joukkue tässä onnistuu paremmin ja virittäytymään kunnon taisteluun, voittaa ottelun.

Tule kannustamaan KaMa voittoon Seinäjoen pesäpalloylpeydestä! Älä myöskään unohda ostaa arpoja, sillä ottelussa arvotaan otteluisäntä Elmo Sport JOPEn lahjoittama 600 euron arvoinen Crescent-polkupyörä yhdelle onnekkaalle!