KaMa haastoi Sotkamossa jakson verran

Kankaanpään Mailan Superpesis-kausi jatkui vaikealla vierasottelulla Kainuussa. KaMa lähti matkaan siipirikkoisena ja ottelussa nähtiin jo 21. kuluvalla kaudella KaMaa edustanut pelaaja, kun 17-vuotias oma kasvatti Niko Vesanko debytoi Superpesiksessä. KaMa onnistui haastamaan isäntiä ensimmäisen jakson, mutta toisella SoJy meni menojaan luvuin 2-0 (2-1, 18-5).

KaMa sai otteluun sairastuvalta riveihinsä Joe Vartiamäen ja Joona Anttilan. Samalla oven avauksella toiseen suuntaan kuitenkin liikkuivat Antti Kortteenperä, Juuso Vuorenmäki, Henri Itävalo ja Henri Pulkkinen. Lisäksi Arttu Vilander puuttui työkiireiden vuoksi. Vartiamäen ja Anttilan lisäksi KaMa nosti riveihinsä omat kasvatit Eeli Uusitalon Ykköspesiksen Ikaalisten Tarmosta ja Niko Vesangon Suomisarjan Pomarkun Pyrystä.

Avausvuorossa KaMa rakenteli ajolähdön kakkoskärjestään, mutta Sami Mikkolanahon kotiutusyritys päättyi paloon. Saman teki SoJy, mutta lukkari Rasmus Paananen otti etenijästä kärpäsen. Konkari Roope Korhonen ei tästä kuitenkaan hölmistynyt, vaan iski jäljelle jääneessä etutilanteessa pallon maisemiin kolmosluukusta kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Nuo jäivät myös Sotkamon jakson ainoiksi juoksuiksi eikä hyvin pelannut KaMa antanut kolmostilanteitakaan kolmea enempää loppujakson aikana.

KaMa rakenteli ajolähdön toisessakin vuorossa, tällä kertaa kahdella palolla. Miikka Riikosen painava tykki takakentälle kavensikin ottelun 2-1:een. Myös Mikkolanaho pääsi kotiuttamaan, mutta yritys tuotti palon. Kolmas vuoro jätti KaMan kolmostilanteitta, ja tasoitus- ja voittojuoksun haku jäi viimeiseen sisävuoroon. Kun etutilanne saatiin täydennettyä rakenteli Riikonen itselleen takatilanteen. Viimeisen lyönnin yllätysotto tuotti kuitenkin palon. Vesanko rakenteli vielä Mikkolanaholle takatilanteen, mutta Joona Anttila ja Riikonen paloivat kotitaipaleella, joten avausjakso merkattiin isännille 2-1.

Jaksotauolla Sotkamo keitteli KaMaa paremmat kärmeskeitot ja koko jakso olikin isäntien täyttä hallintaa. Se otti komennon heti ensimmäisen aloittavalla tehtailemalla kolme juoksua. 3-0 tilanteessa edettiin aina toisen tasoittavalle saakka, kunnes Sami Mikkolanaho sai palkintonsa kahden palon ajolähdöstä. Komea siivu keskisaumaan kotiutti Eeli Uusitalon. Tämä herätti isännät jälleen peliin ja kolmannessa vuorossa syntyi jälleen kolme juoksua.

6-1 lukemista edettiin myös viimeiseen vuoropariin. Niko Korhosen kunnari tyhjään kenttään kakkosrajasta katkaisi lopulta KaMan selkärangan, ja Sotkamo mätti vuorossa peräti 12 juoksua neljän kunnarin voimin. Kahdesti kentän kiertäneen Niko Korhosen lisäksi kunnarit iskivät Aapo Komulainen sekä Antti Kiiskinen. Kunnarit eivät jääneet vuoroparissa vain Sotkamon iloksi, vaan KaMa sai synkkyyden keskelle valonpilkahduksen Miikka Riikosen puhkaistua kentän kolmosluukusta yhden palon ajolähdössä. Tämän myötä jakso merkattiin isännille tylyin 18-5 lukemin. Hienon ottelun pelannut, 1+4 lyönyt ja 9 kärkilyöntiä kerännyt Riikonen palkittiin ansaitusti myös KaMan parhaana.

KaMan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Sarjassa KaMan yläpuolella majaileva, ja alkukauden synkissä vesissä uiskennellut, JymyJussit on intoutunut viime viikkoisen KaMa-voittonsa myötä peräti kolmen ottelun voittoputkeen. Ilo onkin syytä katkaista nyt heti alkuunsa, ja aloittaa ottelusta KaMan oma voittoputki! Ennakkoliput kello 18 alkavaan otteluun myy Tiketti. Tervetuloa jännittävään otteluun kannustamaan KaMa kauden neljänteen kotivoittoonsa!