KaMan ja JymyJussien putket jatkuvat

Kankaanpään Mailan kausi jatkui keskiviikkona kotiottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Hurjasta poissaolo-, loukkaantumis- ja sairastelusumasta kärsivä KaMa joutui taipumaan lopulta lukemin 0-2 (2-8, 0-2). Tuloksen myötä KaMan tappioputki venyi jo 13 ottelun mittaiseksi. JymyJussit puolestaan venytti voittoputkensa neljään otteluun ja nousi putoamiskarsintaviivan paremmalle puolelle Koskenkorvan Urheilijoiden kustannuksella.

Ottelu alkoi KaMan kannalta epävarmasti, kun avausulkovuorossa JymyJussit rakenteli palottoman ajolähdön räpylävirheiden avustuksella. Seuranneista ajolähdöistä rankaisi JymyJussit Markus Hallasuon lyöntivuorolla yhden ja Tero Tyynelän vuorolla kahden juoksun arvoisilla kolmosrajaleikkureilla. Tasoittavalla vuorolla KaMa kavensi tilannetta, kun Rasmus Paanasen kakkospuolen kumura poltteli takakentällä ja livahti puolittain läpi Joona Anttilan tuodessa lukemat 3-1:een. Tämän jälkeisistä ajolähdöistä syntyivät kuitenkin puuttuvat kolme paloa.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä sekä erittäin onnistuneita ja päättäväisiä ratkaisuja mailan varressa. Ulkopeli oli myös aktiivista ja liikkuvaa sekä se jatkui myös toisella jaksolla. Toisen jakson lyöntiratkaisut ja merkkivirheiden määrät olivat kuitenkin sellaisia, että niitä meidän pitää vielä käydä läpi. Kehitettävää jatkoa varten jäi aika paljon toisen jakson nihkeän sisäpelin myötä, kuului vieraiden pelinjohtaja Jussi Parvin analyysi vieraiden pelaamisesta.

Toisessa vuoroparissa JymyJussien lyöntimylly jatkui neljän juoksun arvoisesti pallon poltellessa KaMan ulkokentällä. Tasoittavalla Miikka Riikosen syvän pussin näppi kavensi tilannetta 2-7:ään. Sisäpelin ilotulitusta hillitsi loppujakson ajan alkanut rankkasade. Neljässä viimeisessä sisävuorossa nähtiinkin vain kaksi kolmostilannetta, joista molemmat tulivat vierasjoukkueelle. Näistä toisesta vierasjoukkueen hyvävireinen kotiuttajajokeri Markus Hallasuo onnistui myös kotiutuksessa. Näin jakson loppuluvut merkattiin selvästi 2-8.

Ensimmäinen jakso oli velttoa ulkopeliä. Sisäpeli oli puolestaan ihan hyvää meidän kapeaan materiaaliin nähden. Saimme ihan hyvin tilanteita, vaikka juoksijoita ei joukkueessa tänään ollutkaan. Toiselle jaksolle peli sitten parani yleisesti. Ulkopeliin saimme vähän jämäkkyyttä ja vastustaja jäi kolmeen kolmostilanteeseen. Sikäli homma parani, mutta siinä jäi sisälle sitten vähän tekemistä. Tänään oltiin tuon verran huonompia. Ei auta kuin jatkaa hommia, totesi puolestaan kotijoukkueen pelinjohtaja Mika Kulmala.

IMG 4377

KaMan ykköspalkinnon nappasi kolme kärkilyöntiä 75% tehoilla kerännyt sekä erittäin vahvaa ja tasapainoista ulkopeliä esittänyt Sami-Jukka Korvola. Kuva: Juha Levonen

Toinenkin jakso alkoi märissä olosuhteissa. Tämä ei kuitenkaan haitannut tulikuumaa Hallasuota, jonka kumura tippui ensimmäisen tasoittavalla väliin ja vei vieraat 0-1 johtoon. Toisen aloittavalla Miikka Riikonen tuli kahden palon etutilanteeseen ja rakenteli itselleen kolmostilanteen. Toisella lyönnillä tippui myös kaunis kumura kakkospuolelle väliin, mutta tuloksena oli palo. Tasoittavalle kuitenkin isäntien ulkopeli terävöityi, ja JymyJussit jäi vaille kolmostilanteita.

Henkka syötti meitä vastaan hyvin. Tietysti oli tuttu lukkari ja tutut vastustajat hänelle, ja näin varmasti osasi myös pelata peliä oikein. Itävalo teki meidän pelistä toisella jaksolla hyvin vaikeaa omalla pelillään. Hänelle kunniaa siitä. Onneksi kuitenkin saimme tehtyä tarvittavat juoksut ja nappasimme kolme pistettä. Voittaminen on kuitenkin aina ihan kivaa urheilussa, ja se oli myös tämän päivän yksi iso tavoite, kehaisi Parvi KaMan kakkospalkinnon napannutta lukkari Henri Itävaloa.

Kolmannessa vuorossa oli Sami Mikkolanahon vuoro rakennella itselleen kolmostilanne. Tällä kertaa kakkospuolen kumura jäi kuitenkin linjaan kopiksi. Tasoittavalla vuorolla JymyJussit onnistui rakentelemaan kahdella palolla takatilanteen. Vieraiden ykköspalkinnon napanneen Hallasuon raju niitti kolmossaumaan ei jäänyt etumiehen räpylään ja lukemat muuttuivat 0-2:een. KaMa lähti viimeiseen sisävuoroon hakemaan tasoitus- ja johtojuoksua, mutta lopulta vieraat jouduttiin toteamaan paremmiksi toisella jaksolla sekä ottelussa luvuin 0-2.

Viikonlopun peleihin voidaan saada ehkä joitain pelaajia sairastuvalta, mutta kyllä siellä silti sellainen 6-7 pelaajaa puuttuu edelleen. Se tässä aiheuttaa vähän huolta ja harmia, että vaivaisia pelaajia pitäisi päästä huilauttamaan tuosta kokoonpanosta. Toivottavasti saataisiin sen verran apuja viikonlopuksi sairastuvalta, että saataisiin edes nuo eniten loukkaantuneet tuosta rosterista huilaamaan ja valmistautumaan niihin syksyn tärkeisiin peleihin. Se tässä olisi nyt tavoitteena, esitti "Kume" puolestaan kainon toiveen viikonlopun otteluihin.

KaMan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Ellei KoU voita perjantaina Vimpeliä, katkeaa lauantaina jomman kumman joukkueen pitkä tappioputki. KaMan seuraava kotiottelu on vuorossa heti perään sunnuntaina, kun Kankaanpää Areenalle saapuu Hyvinkään Tahko. Ennakkolippuja otteluun myy Tiketti. Tervetuloa kannustamaan KaMaa kääntämään kurssiaan syksyn tärkeitä pelejä kohti!