Uutiset

Ennakko Jyväskylä - KaMattaret


Jyväskylän Pesis 11 p. / 11 ott. - Kankaanpään Maila 30 p. / 12 ott. 

Kauden tilanne:

Runkosarjaa on jäljellä enää muutama hassu ottelu ja ratkaisujen hetket alkavat olla käsillä. Kankaanpää on pelannut runkosarjan 18:sta ottelustaan 12, ja jäljellä on enää Jyväskylä, Köyliö, Seinäjoki, pohjoisen reissun Pattijoki ja Reisjärvi, sekä Ruovesi. Pisteitä Maila on kerännyt 30, ja joukkue johtaa sarjaa tällä hetkellä toiseksi eniten juoksuja lyöneenä ja vähiten kentästään juoksuja päästäneenä. 

Jo useamman vuoden Ykköspesistä myös pelannut Jyväskylän Pesis on ollut monelle superiin tähtäävälle pelaajalle hyvä kehittymispaikka. Tämän hetkinen sarjaseiska on voittanut 11:stä ottelustaan neljä ja ja seitsemästä tappiostaan joukkue ei ole onnistunut nappaamaan pistettäkään.JyPen tehot ovat täsmälleen samat kuin Pattijoella 81:lla lyödyllä ja 76:llä päästetyllä juoksulla. 

Joukkueet:

Kotijoukkue JyPe:

Jyväskylän runko on vaihtunut rajusti koko kesän ajan. Superpesisjoukkue Kirittäret vaikuttavat paljon, mutta yhtä paljon Ykköspesisjoukkueen kokoonpanoon vaikuttaa B-tyttöjen pelit. JyPen joukkue koostuu pääasiallisesti junioreista ja hyviä pelejä he ovat tästä sarjasta saaneet. Nähtäväksi jää, millaisen kokoonpanon joukkue kerää huomiseen kotiotteluun, joka alkaa klo:18.00.

Edellisessä voitokkaassa ottelussaan Jypen kokoonpano oli seuraava:

1. Stina Parantainen L
2. Ida Virenius 2K
3. Jessi Vatanen 1V
4. Vilma Mäkelä 2P
5. Saija Koski 3K
6. Ellariina Koponen S
7. Maiju-Riikka Koponen 3P
8. Roosa Aho 2V
9. Carita Vuorenmaa 3V
10. Matilda Koponen

Vierasjoukkue Maila:

Kankaanpää on tilanteessa, jossa sen ei kannata menettää enää pistettäkään - jokaiseen otteluun on lähdettävä parhaalla mahdollisella draivilla ja voitto on otettava, jos suoraa nousua halutaan. Seinäjoki on sarjakakkosena vain kahden pisteen päässä ja toinen keskinäinen ottelu on vielä pelaamatta. Hyvin mielenkiintoinen ja erittäin jännittävä tulee Ykköspesiksen loppurunkosarja siis olemaan, ja Kankaanpää tarvitsee jokaisen kannattajansa tuen!

Keskiviikkoiseen otteluun lähdetään hakemaan puhdasta voittoa. Valmistautuminen on sinällään helppoa, sillä Jyväskylän kokoonpano voi olla lähes mikä tahansa, joten tärkein fokus on oma peli ja sen kehittäminen. Enää ei kannata lähteä pelaamaan vastustajien heikkouksilla vaan omilla vahvuuksilla. 

Joukkueen kokoonpano pysynee samana kuin viime ottelussa. Ainoa muutos saattaa tulla jokeriosastolla, sillä Anni Isoniemen flunssa saattaa estää tytön pelaamisen.