KoU suisti KaMan sarjatasoa alemmas

Kankaanpään Mailan ja Koskenkorvan Urheilijoiden välinen kolmas putoamiskarsintaottelu päättyi keskiviikkona KoUn voittoon luvuin 2-0 (7-2, 2-1). Ottelusarja ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan KoU jatkaa Superpesis-karsintaan suoraan otteluvoitoin 3-0. Siellä se saa vastaansa häviäjän Haminan Palloilijoiden ja Alajärven Ankkurien välisestä Ykköspesiksen finaalista. KaMan kohtalona on pudota sarjaporrasta alemmas kaudeksi 2023.

Avausjaksolla konkari Jere Dahlström vaikutti pysäyttämättömältä, kun hän iski KaMan räpylävirheiden säestämänä juoksun jokaiseen vuoropariin. KaMa pyristeli mukana pelinjohtaja Mika Kulmalan hienoilla yllätysotoilla. Ensimmäisen tasoittavalla 1-1:een jakson tasoitti Teemu Utunen kakkossauman puhkaisulla ykköskolmostilanteessa. 3-2 kavennus tuli kolmannen tasoittavalla, kun Juuso Vuorenmäen pussari yllätti KoUn linjan takatilanteessa.

KoU meni lopulta menojaan viimeisessä sisävuorossa. Juoksujen teon aloitti Dahlström jakson neljännellä onnistumisellaan, kun lyhyeksi jäänyt pussinpohjalyönti poltteli ulkona heittovaiheessa. Seuraavana ykköskolmostilanteeseen asteli Tuomas Tuohisaari, jonka pystymailalyönti painui kopparien välistä maisemiin kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Uudella lyöntikierroksella isänniltä onnistui vielä Ville-Veikko Olli, jonka mallikas tappikumura muutti tilanteen 7-2:een. KaMa ei kiriä saanut tasoittavalla aikaiseksi, joten tämä jäi myös jakson loppunumeroiksi.

Toisella jaksolla KaMa onnistui heti avaussisävuorossa, kun Juuso Vuorenmäki kotiutti palottomasta ajolähdöstä Perttu Ollin. Tämän jälkeen KoU otti kuitenkin kolme peräkkäistä paloa kotipesään, ja tuli heti tasoittavalla tasoihin, kun hienon ottelun pelannut ja KoUn parhaana palkittu Aapeli Suvisalmi onnistui painamaan tappikumuran merkistä väliin palottomassa ajolähdössä. KaMa kuitenkin kuihdutti tilanteessa KoUn jatkotilanteiden rakentelun takapaloihin.

Toisessa vuoroparissa KaMan paine jatkui jälleen palottomalla ajolähdöllä, mutta lopputulemana oli kolme paloa kotipesään. Myös KoU rakenteli palottoman ajolähdön tasoittavalla, ja Ville-Veikko Olli iski viimeisellään pallon kakkosluukkuun. KaMa-fanit tuulettelivat jo kahta paloa, mutta pallo poltteli sen verran, että tuloksena olikin johtojuoksu ilman paloja. Jatkotilanteet KaMa torjui ja rakenteli kolmannessa vuorossa jälleen palottoman ajolähdön. Tälläkin kertaa tuloksena oli kolme kotiutusyritystä ja kolme paloa.

Tasoittavalla vuorolla myös KoU rakenteli ajolähdön yhdellä palolla. Tällä kertaa KaMa kuitenkin nollasi Ollin ja Dahlströmin, ja sai pelattua tuikitärkeän ensimmäisen nollaulkovuoron. Viimeisessä sisävuorossa KaMa jäi kuitenkin ensimmäistä kertaa jaksolla vaille palotonta ajolähtöä tai kotiutustilannetta. KaMa voitti ottelun kolmostilanteet 13-15, mutta jakso merkattiin tehokkaammalle isäntäjoukkueelle niukasti 2-1. Näin KoU voitti kolmannen ottelun 2-0 ja koko ottelusarjan puhtaasti 3-0.