Uutiset

Viides voitto putkeen ja tärkeät kolme pistettä sarjakärjen kustannuksella!

 

Kankaanpään Mailan Ykköspesis-kausi jatkui kovimmalla mahdollisella mittarilla, kun Kankaanpää Areenalle vierailemaan saapui sarjaa johtava Haminan Palloilijat. KaMa ei kuvia kumarrellut, ja paikalle saapunut yleisö saikin nauttia huimasta ilotulituksesta sekä iloisista sopimusuutisista. KaMa nappasi täydet kolme pistettä vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 2-0 (4-1, 3-2).

Ottelu alkoi KaMan vahvassa komennossa, kun isännät veivät avausvuoroparin kolmostilanteet 4-0. Tasoittavalla Teemu Utunen kiskaisi pallon takaa läpi, mutta HP:n tuholta pelasti tulostaulun pystytolppa. Tätä seuranneesta ajolähdöstä KaMan vei lopulta johtoon Joona Anttila komealla kakkosjatkekumuralla. Vierailijat saivat toisessa vuorossa jakson ainoat kolmostilanteensa, ja tulivatkin tasoihin Perttu Toikan pussarilla, kun pallo poltteli KaMan linjassa.

Tämän jälkeen KaMan näytös jatkui, ja tasoittavalla isännät vei johtoon jälleen Anttila nyt upealla kolmosjatkekumuralla. Kolmas vuoro nollasi HP:n kun taas KaMa rakensi palottoman ajolähdön. Sami Mikkolanaho kiskaisi pallon läpi kakkosluukusta, ja jälleen kenttäalue pelasti vieraat kahta juoksua suuremmalta pallon pysähdyttyä aitaan. KaMan 4-1 johto jäi myös jakson loppuluvuiksi, kun viimeisessä vuorossa haminalaiset eivät nähneet edes kakkospesää.

 – Meillä oli hyvä valmistautuminen tähän otteluun sekä selkeitä teemoja ja asioita, joita parannettiin edellisistä otteluista. Saimme Haminan kärjen kuriin ja nuhteeseen ehkä paremmin kuin kukaan vielä aiemmin tällä kaudella, ja tätä kautta heidän kotiutusosastonsa jäi vähiin tilanteisiin, kertasi KaMan pelinjohtaja Atte Hakala omiensa onnistumisia sekä voiton avaimia.

363721229 771976478266362 7531579110660256630 n

Rasmus Paanasesta on kuoriutumassa KaMalle uusi pomppukone. Kerrostalopomput sekä huippupeli lautasella toivat ykköspalkinnon. Onnittelemassa pelinjohtaja Turo Lauttamus, jonka jatkosopimus julkaistiin ottelussa. Kuva: Juha Levonen

KaMa otti toisenkin jakson hallinnan itselleen, kun Sami Mikkolanaho siirteli viimeisenä lyöjänä kahdella välilyönnillä Eeli Uusitalon kakkospesältä kotiin. Tiivis ulkopeli nollasi jälleen HP:n, ja toisessa vuorossa KaMa löi lisää kaasua. Joonas Peltomäki toi vapaataipaleella 2-0 johdon, ja johtoa lisäsi Mikkolanaho tappikumurakotiutuksella. Illan neljännellä lyödyllään hän nousi myös jakamaan Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkeä HP:n Joosua Rätön kanssa.

 – Meillä oli ideana lähteä tähän otteluun kuin play offs -otteluun, niin että vain voitosta pelataan eikä lukemilla tai sarjapisteillä niinkään ole väliä. Se meni nyt kuitenkin päinvastoin, että tänne oli tullut tänään vain yksi joukkue pelaamaan play offs -tyylistä ottelua eikä se ollut kyllä Haminan Palloilijat. Onnittelut voitosta KaMalle, joka oli jokaisella osa-alueella tänään meitä edellä, myönsi vieraiden pelinjohtaja Eerik Häkämies hakien jo asetelmia sunnuntain uusintaan.

Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Kotiutustilanteita oli molemmin puolin, mutta seuraavasta juoksusta vastasi HP kolmannen tasoittavalla Juha Leskisen onnistuttua. Kun KaMa ei viimeisessä sisävuorossa juoksuja saanut aikaiseksi, siirtyivät paineet sarjakärjelle. HP saikin ajolähdön aikaiseksi, mutta ainoaksi onnistujaksi jäi Rättö nousten Mikkolanahon ohi yksin lyöjätilaston kärkeen. KaMalle siis 3-2 jaksovoiton myötä tärkeät kolme pistettä.

 – Sisäpelissä saimme huippuonnistumisen ja ote säilyi läpi ottelun. Vaikka välillä tuli vähän lyhyitä vuoroja, niin missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että vuoro olisi ollut heikko tai huono, vaan sisäpeliin oli koko ajan luottavainen olo. Tämä oli hyvä alku viikolle, ja kaksi peliä vielä jäljellä. Kouvolaan lauantaina ja sunnuntaina ollaan sitten vahvempia Haminassa, kuittasi Atte puolestaan Häkämiehelle pilke silmäkulmassa.

Tärkeät kolme pistettä ja sarjakärki helposti nurin! Jahti ylempiin pudotuspeleihin jatkuu viikonloppuna etelän vieraskiertueella. Lauantaina vastassa on Kouvolan Pallonlyöjät ja sunnuntaina jälleen Hamina. Seuraava kotiottelu on luvassa viikon kuluttua keskiviikkona, kun Kankaanpää Areenalle saapuu paikallisvastustaja Loimaan Palloilijat. Nappaa lippusi Tiketistä ja saavu kannustamaan KaMa jälleen voittoon! Tervetuloa!

Ottelun kokoonpanot, tilastot & palkitut

Ottelun lehdistötilaisuus

 -MK