Uutiset

KaMa matkaa Vallikentälle taistelemaan tärkeistä pisteistä

 

Kankaanpään Mailan kausi jatkuu perjantaina runkosarjan kolmanneksi viimeisellä ottelulla Haminan Vallikentällä, kun vastaan asettuu sarjataulukon pohjalla majaileva Haminan Palloilijat. Jaossa olisi jälleen molemmille joukkueille isoja pisteitä omissa taisteluissaan sarjataulukossa. Ottelu alkaa kello syysaikataulujen mukaisesti kello 17:30.

Hamina löytyy siis sarjataulukon jumbopaikalta 9 pisteellään. Vaikka molemmilla joukkueilla on jäljellä enää kolme ottelua eikä HP voi saavuttaa KaMan nykyistä pistemäärää 19, voi se silti edelleen nousta KaMan edelle sarjataulukossa pistekeskiarvon ansiosta, jos se voittaa jäljellä olevat ottelunsa KaMan jäädessä nollille. Kovin todennäköistä tämä ei ole, mutta ainakin Siilinjärven Pesis ja kotietu putoamiskarsintaan on vielä varmasti haminalaisten tähtäimessä.

Sarjataulukon kaksi viimeistä joukkuetta siis pelaavat putoamiskarsintasarjan, jonka häviäjä tippuu Ykköspesikseen kaudeksi 2022. Tällä hetkellä näillä paikoilla ovat siis edellä mainitut Siilinjärvi ja Hamina. KaMa on SiiPestä neljän pisteen karussa, ja yrittääkin kerätä pisteitä, jotta SiiPe pysyy varmasti takana ja raastavat putoamisottelut vältettäisiin. KaMa on tällä hetkellä sarjataulukon 13:nnella sijalla, jolla se joutuisi kohtaamaan Ykköspesiksen heikommin sijoittuneen joukkueen karsintasarjassa.

KaMa kuitenkin tähyilee vielä sijan ylempänä majailevaan Koskenkorvan Urheilijoihin. Sijalta 12 sarjapaikka varmistuisi suoraan runkosarjan jälkeen. KoU on tällä hetkellä kolme pistettä KaMaa edellä ja joukkueilla on vielä tiistain päätöskierroksella keskinäinen kohtaaminen pelattavana. Asetelmat loppukauteen ovat siis erittäin kutkuttavat. Ilmajokisilla on kaksi voittoa KaMaa enemmän, joten ilman lisävoittoja KaMan tarvitsisi olla maksimissaan kahden pisteen päässä KoUsta, jotta päätöskierroksella heidän ohitseen voitaisiin nousta.

Ottelu Haminan Vallikentällä tarjoaakin KaMalle jälleen yhden mahdollisuuden lisäpisteisiin. Vastassa kuitenkin on heräilemään alkanut haminalaismiehistö, joka on viime kierroksilla esiintynyt pirteästi. Hurmosjoukkueena tunnettu HP on kotikentällään paha vastus kelle tahansa. Tästä käy osoituksena vaikkapa viimeisin ottelu sarjakärki Manse PP:tä vastaan, kun haminalaiset nousivat toisen jakson voittoon viimeisessä sisävuorossaan seitsemän juoksun takamatkalta mättämällä tamperelaisten kentästä peräti yhdeksän juoksua tuossa vuoroparissa.

 – Haminassa on yleensä ollut tunnetta isosti peleissä, jos peli on tiukkaa. Runkosarjan lopun lähestyessä on molemmille joukkueille isot pisteet jaossa, joten tunnetta tulee tässäkin pelissä todennäköisesti olemaan, tiesi KaMan kotiutustilastoa johtava jokerimörssäri Miikka Riikonen kertoa.

IMG 2545

Joukkueen parhaan kotiuttajan merkkinä toimivat Skoda-numerot ovat pysyneet Riikosen hihoissa läpi kauden. Haminassa hän kantaa myös edellisen ottelun ykköspalkitun merkkinä olevaa kultakypärää viidennen kerran kuluvana kaunna. Kuva: Juha Levonen

Pelinjohtaja Mika Kulmala kuvailikin kotiottelun ennakossa Haminaa vaaralliseksi sisäpelijoukkueeksi, joka erityisesti kotikentällään rakentelee tilannetta paljon pompuilla. Sisällä hurmosvaihteen mennessä silmään, on haminalaismiehistö vaikea pysäytettävä. KaMan onkin perjantaina onnistuttava erityisesti vaihtotyöskentelyn pysäyttämisessä sekä ulkopelissä, jotta kotimatkalle olisi tarjolla muitakin tuliaisia kuin vain lämmintä kättä ja harmitus.

 – Vallikentällä kun pystyy estämään läpilyönnit, niin yleensä on ollut vahvoilla. Ulkopeli on siis isossa roolissa, koska läpilyöntiyrityksiä tulee varmasti niin vaihto- kuin takatilanteissa normaalia enemmän, komppasi edellisessä ottelussa KeKiä vastaan harvinaisessa tempussa onnistunut Riikonen, kun hän puhkaisi kentän kunnarin arvoisesti vastustajan ryhmittäydyttyä kentän ulkorajoille torjumaan vain läpilyöntiyrityksiä.

Kankaanpäässä pelatussa ottelussa KaMa vei ottelua tilannemäärillä mitattuna. Erityisesti toinen jakso oli oranssinuttujen yksipuolista näytöstä. Myös supervuoroparissa KaMa oli vahva ensimmäisen jakson lipsahdettua Haminalle parin hurmosvuoroparin myötä. Oletettavasti KaMa pystyy myös Haminassa rakentelemaan tilannetta hyvät määrät, jolloin vastuu ottelun ratkaisemisesta jää kotiutusosaston harteille.

Erityisesti alkukaudesta KaMan kotiutustyöskentely oli pitkälti Riikosen harteilla. Viime kierroksilla tulitukea on alkanut kuitenkin löytyä ja tämä on saanut Riikosenkin lyömään lisävaihteen silmään. 2+54 lyötyä juoksua sekä lyöjätilaston yhdeksäs sija on hyvä suoritus, jollaisesta ei Kankaanpäässä viime kausina olla päästy nauttimaan. Riikonen kuitenkin itse näkee, että parannettavaa edelleen löytyy.

 – Juoksuja on tullut ihan ok määrä. Kuitenkin näen vielä paljon kehitettävää. Monta jaksoa on ratkennut yhdellä juoksulla. Vaikka jaksossa on se 4 vuoroa aikaa lyödä pinnoja, niin silti ratkaisuhetkillä täytyisi pystyä olemaan vielä kovempi.

Molemmat joukkueet siis janoavat pisteitä perjantaisesta ottelusta, joten hankalalla Vallikentällä on tiedossa varmasti jälleen jännittävä pesäpallonäytelmä isoista pisteistä. KaMan kokoonpanoon otteluun on luvassa luultavasti pieniä viilauksia KeKi-ottelusta, mutta muutoin kokoonpano ei suuria mullistuksia enää koe. KaMa lähteekin kuromaan Koskenkorvan kaulaa kiinni sekä repimään eroa sarjan pohjakaksikkoon. Loppukauden tavoitteet ovat selvät.

 – Joukkueena tavoitteena on, että vältettäisiin putoamiskarsintaottelut. Henkilökohtaiset tavoitteenikin ovat ainoastaan auttaa joukkuetta tuon tavoitteen täyttymisessä, naulasi myös Riikonen askelmerkit loppukauteen.

Haminan Palloilijat vastaan Kankaanpään Maila Vallikentällä kello 17:30. Seuraava kotiottelu on vuorossa sunnuntaina, kun vastaan asettuu Hyvinkään Tahko kello 17. Ottelu on myös Oranssi Sydän -hyväntekeväisyysottelu, johon lippuja voit löytää paikallisista yrityksistä. Loppuviikon aikana kannattaakin seurata tiivisti KaMan sekä paikallisten yritysten sosiaalista mediaa. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KaMa jälleen makeaan voittoon ja tärkeisiin pisteisiin!

 -MK


IMG-20210818-WA0000